Vjehrri dhe dhenduret

Vajza e madhe e kishte burrin vreshtar. I sheh te mërzitur e pyet:-Si e keni hallin?
-Po s’ra shi mbaruam,rrushi do thahet e do mbetemi pa gjë. Unë do vras veten,-thotë dhëndri.
Niset i mërzitur plaku te çupa tjetër. Dhëndri bënte poçe.
-Pse je i mërzitur o dhëndër ?…- e pyeti plaku.
-Po ja,kam nxjerre poçet te thahen ne diell , e po ra shi, me mori lumi, do mbetem pa buke, e do vras veten.
Shkon plaku ne shtëpi tek plaka, dhe plaka e pyet: He, si ishin çupat?
-Çupat ishin mire, po rënka apo nuk rënka shi, njeri nga dy dhëndurët do te vdesë…!

Të ngjashme

Ska komente

Komento