Tag

vajza

Vajza

Një vajzë në moshë bindet se, ashtu si pohon mjeku, është shtatzënë. Thërret: – Mallkuar qofshin ata të mbrojtjes qytetare! Le të vijn dhe njëherë e të flasin për frymëmarrje…

Më Shumë

Lutja e vajzës

– Vajza e vogël duke u lutur para se të fle: – … dhe pastaj o Zot, të lutem tu japësh disa rroba të ngrohta atyre vajzave të gjora në…

Më Shumë

Vajza me çorapë bakllave

Do djem, po gacmoshin nji vajzë, e cila kishte veshë çorape me kallëp bakllave. Por kjo ishte e përditshme. Fjalët ishin: ‘çdo të hamë sonte bakllavë!…’ Mirëpo vajza u mërzit…

Më Shumë