Shqiptaret dhe Ligji Hyjnor

Keshtu, Ai i beri:
– gjermanet – te rregullt dhe korrekt me ligjet;
– anglezet – studiues dhe kembngules;
– japonezet – punetore dhe te duruar;
– italianet – argetues dhe mikeprites, etj.

Kur erdhi radha e shqiptareve, i tha engjellit te shenonte:
– shqiptaret do te jene inteligjente, te ndershem dhe politikane te mire;

Pasi u botua ne “Fletoren Qiellore”, engjelli vuri re:
– Zot, u ke dhene te gjithe popujve nga dy virtute, ndersa shqiptareve tre. Mos ndoshta ne kete menyre ata do te kalojne dhe shfrytezojne popujt e tjere?
– Mosss, keshtu eshte! Ke te drejte! Atehere te nderhyjme me nje “Akt Normativ”. Pershkak se virtutet Hyjnore njehere te dhena, nuk mundte merren, saktesoj se asnjeri nuk mund te kete me shume se dy virtute, nga tre, ne te njejten kohe! Dhe keshtu shpjegohet pse shqiptaret te cilet:
– jane inteligjente dhe te ndershem, ne asnje rast nuk merren me politike;
– jane te ndershem dhe bejne politike, nemenyre kategorike nuk jane inteligjentr;
– merren me politike dhe jane inteligjent, pa asnje dyshim, nuk jane aspak te ndershem.

Të ngjashme

Ska komente

Komento