Shpirt tregëtari

Në një nga dyqanet e syzeve optike në Skoci, pronari këshillon të birin:
– Kur klientit i kanë pëlqyer syzet dhe të pyet se sa duhet të paguaj ti i thuaj: “një stërlinë”.
Nëse atij nuk fillon t’i dridhet dora me kuletë, ti vazhdo:
“Kjo vetëm për skiletin, kurse për xhamat 10 stërlina, i nderuar zotëri!”.
Dhe nëse përsëri nuk ka filluar të dridhet i thuaj: “Ky çmim është për sejcilin xham, përfshi edhe një shtesë që duhet të parapaguash, dhe ta japim të pa prerë ta kesh për rrezervë”…

Të ngjashme

Ska komente

Komento