Shkencetari dhe ekpserimenti me pleshtin

Një shkencëtar po studionte një plesht. Per te kuptuar edhe me mire sjelljet e tij, ai po kryente edhe disa eksperimente.

1. Eksperimenti i pare

“Hidhu” i thote pleshtit, pleshti hidhet, “hidhu” prap, prap pleshti hidhet.

Më pas i këput krahët. “Hidhu” i thotë pleshtit, pleshti hidhet.

Shkencëtari shkruan: Perfundimi i pare:
Pleshti me krahë të këputur u hodh.

Më pas i pret këmbët. “Hidhu” i thotë, pleshti hiç, “hidhu” edhe një herë, pleshti hiç.

Shkencëtari shkruan: Perfundimi i dyte:

Pleshtit kur pret i këmbët, nuk
dëgjon nga veshët….

Të ngjashme

Ska komente

Komento