Sa duhet të pres që të qethem?

hkon një djalë në berberanë dhe pyet berberin.
Sa duhet të pres që të qethem?
-Dy orë i thotë berberi se kam njerëz.
Mbas dy ditësh prapë ky djali.
Sa duhet të pres që të qethem?
-Tre orë i thotë berberi, se kam shumë njerëz.
Dy ditë më vonë ai djali prapë e pyet.Sa duhet të pres që të qethem?
Një orë e gjysëm i thotë berberi.
Ikën prapë ai djali.
Berberi u bë kureshtar dhe i thotë çirakut të tij:ik e shikoje atë djalin e më thuaj, ku shkon ai kur pret?
Kthehet çiraku mbas gjysëm ore qeshur.
Hë i thotë berberi, ku shkoi ai ?
Çiraku vazhdonte të qeshte me lot. Ore do më thuash apo jo i thotë berberi. Çiraku fshiu lotët me mëngen e kemishes dhe i tha. Te shtëpia jote!

Të ngjashme

Ska komente

Komento