Qerosi

Qerosi bleu nje gomare ne nje fshat fqinje. Fshatari qe e pati shitur, cdo te djele kur kthehej nga pazari, trokiste te dera e qerosit, dhe e pyeste:
– Si e ke gomarin? Me kete rast hante edhe darke.
– Mirepo qerosi u merzit nga ky mik i paftuar dhe nje nate, pas nje dite pazari, e lidhi gomarin pas portes se oborrit. E mbylli porten dhe ra te flinte heret.
Erdhi ai qe kishte shitur gomarin dhe zuri te trokiste ne porte, qerosi beri sikur u zgjua ne ate caste dhe pyeti nga dritarja.
– Kush je ?
– Jame une, filani!
– Cfare do?
– Si e kame gomarin ,
– Ja, aty te porta e ke, ia ktheu qerosi, pyete vete.

Qeros, i bertet zoteria me furi sherbetorit. Ketu ose je ti i marre ose jame une.

Zoteri, ia kthene qerosi, po te isha une i marre, zotnia jote nuk kishte per te ma pajtuar ne pune.

Të ngjashme

Ska komente

Komento