Provimi i filozofisë

Profesori i filozofisë, i cili njihej nga nxënësit nga karakteri i tij shumëngjyrësh dhe notat e dobëta që jepte, ditën që do bënte provim u thotë studentëve të përgatisin letër dhe laps, dhe më pas ngre karrigen e tij dhe e vendos mbi tavolinë.
Pastaj tha:
“Po ju them pyetjen: Vërtetoni mosekzistencën e kësaj karrigeje!”
Profesori që dinte të vinte vetëm katra, edhe pse ishte shumë i sigurt që nuk do të devijonte nga ky vlerësim, u detyrua që njërit prej studentëve t’i vendoste dhjetë.
Në fletën e studentit ishte shkruar vetëm kjo:
“Të cilës karrige?”

Të ngjashme

Ska komente

Komento