Politikani dhe breshka ne maje te hurit

Ulet ne nje stol, afer nje plaku dhe fillojne biseden per vendin, qeverine, politiken, politikanet etj.

Ne nje moment plaku i thote te riut:
– Une besoj se politikanet dhe ata te ngjashmit e tyre jane si nje breshke mbi hu.
– Nuk e kuptoj kete analogji… C’dmth, kjo?
Atehere plaku i shpjegon:
– Nese sheh nje breshke duke qendruar ne ekuiliber ne maje te hurit te nje gardhi, ne cfare perfundimesh arrin?
Duke pare habine e te riut plaku vazhdon:
– Se pari: Nuk kupton si ka arritur atje.
– Se dyti: Nuk mund ta besosh se qendron atje.
– Se tret: E di me siguri se nuk mund te arrinte atje vete.
– Se katerti: Duhet te besh dicka qe te mos jete me atje.
– Se pesti: Eshte mese e qarte se kjo nuk do bej asgje te dobishme sa kohe qendron atje.
Pra, e vetmja gje e logjikshme do te ishte ta zbresesh qe atje.

Të ngjashme

Ska komente

Komento