Polici shqiptar dhe austriaku

Nje austriak qe dinte pak shqip, kur kaloi para pallatit te kongreseve, pyeti nje kalimtare:
– Zoteri, ky eshte pallati i kongreseve?
– Ëhë, – iu pergjigj kalimtari.
– Fjalen “ëhë” austriaku nuk e kuptonte, prandaj pyeti nje polic:
– Zoti polic a eshte ky pallati i kongreseve?
– Po, – iu pergjigj polici.
– Faleminderit, – tha austriaku, – sepse nje kalimtar, kur e pyeta nuk me tha “po” si ju, por “ëhë” .
– Ai eshte fshatar.
– Po ju qytetar jeni ?
– Ëhë, – ia ktheu polici!!

Të ngjashme

Ska komente

Komento