Nastradini në Bursë

Nastradini u ndal për punë në Bursë dhe donte të blinte në pazar shallvare të leshta për pesëmbëdhjet akça. Ai e porositi që t’ia mbështillte shallvaret dhe kur u bë gati të paguante paratë dhe të ikte, mendoi se shallvaret që kishte veshur nuk ishin dhe kaq të vjetra, prandaj vendosi që më mirë të blinte një xhube të lehtë në vend të shallvareve. Dhe i tha shitësit:
“Unë doja të blija shallvare, por ndërrova mëndje. Në vend të tyre më jep një xhybe për pesë akça.” “Mirë,” i tha tregëtari dhe i gjeti një xhybe të përshtatshme. Nastradini e mori dhe shkoi, por tregëtari filloi të bërtasë: “Ej, ti! S’më ke dhënë paratë!”
“Po unë ti lashë shallvaret.”
“Po, por ti edhe për shallvaret nuk më pagove paratë,” i vuri në dukje tregëtari. Nastradini i çuditur bërtiti:
“Si? Po po po! Këta bursakët qënkan të çudiçëm. Po nuk i mora shallvaret, çfarë të paguaj për to?”

Të ngjashme

Ska komente

Komento