Monedha

Kjo skenë zhvillohet ne Gjenovë. Tomazoja i vogël gëlltitur një monedhë njëqindliretëshe dhe i zihet fryma. Shumë e trembur, nëna e fëmijës fillon të ulërijë:
– Karl Karlo! Vrapo! Tomazoja ynë i vogël, gati po vdes nga marrja e frymës:
– Qetësohu, Rozë, qetësohu! Pa të arsyetojmë një çikë! Të duket me vend të harxhosh tridhjetë mijë lireta, që të fitosh prapë njëqind? Do të ishte çmenduri!

Të ngjashme

Ska komente

Komento