Logjika

Në klasë mësuesja pyet nxënësit:

– Në një pemë janë 5 zogj. Një gjahtar qëllon me çifte dhe vret 3 zogj.

– Sa zogj mbeten në pemë?

– 2 zogj mësuese, përgjigjet një nxënës.

– Bravo e gjete!- thotë mësuesja.

Një nxënës tjetër ngrihet dhe e kundërshton;

– Në pemë nuk mbeti asnjë zog, mësuese, se u tremben nga zhurma.

Mësuesja e vënë në pozitë, mendohet pak dhe i thotë: bravo, më pëlqen logjika që përdor.

Po ky nxënës thotë:

– Ta them edhe unë një problem mësuese?

– Janë 3 femra duke ngrënë akullore, e para e lëpin me majën e gjuhës e dyta me gjithë gjuhen dhe e treta e fut akulloren në gojë, cila nga këto femra është e martuar?

– Ajo që e fut gjithë akulloren në gojë, thotë mësuesja.

– Jo mësuese, ajo që ka unazë në gisht, por gjithsesi më pëlqen logjika që ndjek.

Të ngjashme

Ska komente

Komento