Logjika e nxenesit dhe e mesueses

– Ne nje peme jane 10 zogj. Nje gjahtar qellon me çifte dhe vret 1 zog.
– Sa zogj mbeten ne peme?
– 9 zogj mesuese, pergjigjet nje nxenes.
– Bravo e gjete!- thote mesuesja.
Nje nxenes tjeter ngrihet dhe e kundershton;
– Ne peme nuk mbeti asnje zog, mesuese, se u tremben nga zhurma.
Mesuesja e vene ne pozite, mendohet pak dhe i thote: bravo, me pelqen logjika qe perdor.
Po ky nxenes thote:
– Ta them edhe une nje problem mesuese?
– Jane 3 femra duke ngrene akullore, e para e lepin me majen e gjuhes e dyta me gjithe gjuhen dhe e treta e fut akulloren ne goje, cila nga keto femra eshte e martuar?
– Ajo qe e fut gjithe akulloren ne goje, thote mesuesja.
– Jo mesuese, ajo qe ka unaze ne gisht, por gjithsesi me pelqen logjika jote.

Të ngjashme

Ska komente

Komento