Llogjika e kalamanit

Ne klase mesuesja pyet nxenesit:
– Ne nje peme jane 5 zogj. Nje gjahtar qellon me cifte dhe vret 3 zogj. Sa zogj mbeten ne peme?
– 2 zogj mesuese – pergjigjet nje nxenes.
– Bravo e gjete – thote mesuesja.
Nje nxenes tjeter ngrihet dhe e kundershton :
– Ne peme nuk mbeti asnje zog mesuese se u tremben nga zhurma.
Mesuesja e vene ne pozite mendohet pak dhe i thote:
– Bravo me pelqen llogjika qe ndjek.
Po ky nxenes thote:
– Ta them edhe une nje probleme mesuese?
– Thuaje – ia kthen mesuesja.
– Jane 3 femra duke ngrene akullore, e para e lepin me majen e gjuhes e dyta me gjithe gjuhen dhe e treta e fut akulloren te gjithe ne goje, cila nga keto te treja eshte e martuar?
– Ajo qe e fut te gjithe akulloren ne goje – thote mesuesja.
– Jo mesuese, ajo qe ka unaze te gishti, por gjithsesi me pelqen llogjika qe ndjek.

Të ngjashme

Ska komente

Komento