Ku ka gabuar njeriu i bardhe

Shefi Indian “Dy Shqiponjat” po pyetej nga nje burokrat i bardhe i qeverise amerikane;

– Ke vezhguar njeriun e bardhe per me shume se 90 vjet. Ke pare luftrat e tij, zhvillimet teknologjike te cilat ka bere. Ke pare progresin e tij dhe demet e bera prej tij.

Shefi pohoi me koke ato qe degjoi. burokrati vazhdon:
– Duke pasur parasysh te gjitha keto evenimente, si mendon, ku ka gabuar njeriu i bardhe?

Shefi duke e pare ne sy burokratin i pergjigjet:
– Kur i bardhi gjeti kete toke, ne indianet e zoteronim, nuk kishim taksa, nuk kishim borxhe, kishim bizone, kastore me shumice, uje te paster. Grate benin te gjitha punet, Sheronjesi ishte falas. Burri indian e kalonte diten duke gjuajtur dhe peshkuar; gjithe naten bente seks.

Pastaj shefi u mbeshtet duke buzeqeshur:
– Vetem njeriu i bardhe eshte kaq budalla sa u mendua se mund ta permiresonte nje sistem te tille.

Të ngjashme

Ska komente

Komento