Kongo

Arsimtarja u thotë nxënësve:
– Nesër të gjithë sillni nga 50 centë për të varfrit në Kongo.
Të nesërmen, të gjithë nxënësit sjellin nga 50 centë, përveç njërit.
– Pse nuk ke sjellë para? – pyet arsimtarja.
– Babai im thotë se nuk ka të varfër në Kongo.
– Ashtu… Në rregull. Nxënës, nesër të gjithë sillni nga 50 centë për të sëmurët në Kongo.
Në ditën në vijim, të gjithë nxënësit sjellin paratë, ndërsa i njëjti sërish nuk ka sjellë asgjë.
– E pse nuk ke sjellë përsëri para? – e pyet mësuesja.
– Babai im thotë se nuk ka të sëmurë në Kongo.
– Shiko… Atëherë, nesër të gjithë sillni nga 50 centë për PDK-në, AKR-në, LDK-në, AAK-në, VV-në… të Kongos.
Të nesërmen, nxënësi që nuk kishte sjellë para, ia dorëzon arsimtares, jo 50 centë, po 5 euro.
– Çka u bë tash? Pse kaq shumë? – pyet arsimtarja e habitur.
– Babai im thotë se nëse në Kongo i kanë këto parti, atëherë padyshim se janë të varfër dhe të sëmurë…

Të ngjashme

Ska komente

Komento