Kali

-Nje njeri i pasur kishte nje kal qe e donte shume .Por kali nuk bente asnje gjest keshtu qe ai vuri nje shperblim qe ta benin per te qeshur .
-Te Gjithe njerezit e fshatit erdhen por asnje se beri per te qeshur .Nje plak vjen dhe thote ta lene vetem. Kur del kali qesh me te madhe dhe ai i jep leket plakut.

-Por kali nuk pushonte dhe ai u be merak. Keshtu qe tani dha nje shperblin kush e ben per te qare. Perseri asnjeri se beri per te qare dhe vjen ai plaku dhe tha ta lere vetem. Kur del fillon te qaj.

-Dhe i zoti e pyeti: “Si ja dole?” Ai i tha qe heren e pare i thash e kam me te madh se ty ai filloi te qesh heren e dyte ia tregova dhe u hidherua.

Të ngjashme

Ska komente

Komento