Hebreu dhe Sheiku

Nje hebre punonte per nje sheik te pasur.
-Nje dite Sheiku na peson nje aksident dhe i duhej urgjentisht transfuzion gjaku. I vetmi qe mund ta shpetonte ishte hebreu.
Para se te dhuronte gjakun pyet rabinin.
– Si te bej rabin, ti jap?
– Jepi biri im, edhe ai njeri eshte si une dhe si ti. jepi Zoti do te ta shperbleje.

Keshtu vepron, dhe me tu sheruar Sheiku i jep plot dhurata te shtrenjta, bizhuteri, makine, vile dhe monedha ari.

Perseritet situata, perseri pyet rabinin, ai i jep te njejten pergjigjie, i dhuron perseri gjak dhe kur Sheiku sherohet i dergon nje buqete me lule dhe nje nje shishe vere. Habitet hebreu, po s’ka c’ben!

Perseritet per te treten here situata, dhe kesaj rradhe Sheiku i dergon nje leter falenderimi.

Shume i coroditur hebreu pyet rabinin:
– Epo rabin, heren e pare me dhuroi pasuri, te dyten nje shishe vere, ndersa tani vetem nje cope leter??? i shpetova jeten apo jo??
– Shiko bir, ai tashme ka gjakun tone!!!

Të ngjashme

Ska komente

Komento