Grate ne nje takim nderkombetar per te drejtat e tyre

Grate e te gjithe botes se civilizuar jane mbledhur per te kembyer eksperiencat e tyre ne drejtim te perpjekjeve per te gjetur barazine ndermjet burrit dhe gruas.

Ngrihet amerikanja:

– Pas bisedes qe bera me bashkshortin, ne fillim ishte pak e veshtire, thote ajo. Diten e pare nuk pashe ndonje ndryshin te dukshem, por ne ditet ne vazhdim, fale bashkepunimit, fillova te shoh ndryshim dhe tani mund te them se te gjitha punet e shtepise i bejme sebashu.

Radhen e ka francezja:

– Fatkeqesisht, mua mu deshen pak me shume se kater dite, per te pare ndryshimet, thote perfaqesuesja franceze, por tani cdo gje shkon mire, dhe ne jemi tashme nje familje e lumtur.

Po keshtu, folen dhe dhane pervojen e tyre edhe shume femra te tjera nga shume vende te botes. Diku nga mesi, u ngrit edhe perfaqesuesja shqiptare:

– Une moj motra, filloi fjalen perfaqesuesja nga Shqiperia, pasi i kerkova burrit qe te ndajme pergjysem detyrat e shtepise, diten e pare, qe thoni ju, nuk pashe asgje fare, po keshtu edhe diten e dyte dhe te trete, dhe vetem andej nga fundi i dites se katert, filloi te me hapej pak syri i djathte……

Të ngjashme

Ska komente

Komento