Gjysëm budallai

Një i metë nga trutë kishte hypur në një nga pemët e spitalit. Iu lut mjeku që të zbriste, por pa dobi. Pastaj mori një sëpatë e i tha që do ta priste pemën, e përsëri budallai nuk dëgji të zbriste. Më vonë, mjeku mori një motosharrë dhe e kërcënoi se do ta priste pemën. E njëjta gjë. Kaloi aty një i sëmurë tjetër, e si pa situatën, nxorri nga xhepi një brisk rroje dhe kërcënoi shokun se do të priste pemën.
Nuk kaloi shumë e ai zbriti.
– Si është e mundur?! — u habit mjeku.
— Ti nuk i frikësove nga sëpata as nga motosharra që unë kisha në dorë. Vjen ky me një brisk e ti zbrite…
– Ai është budalla dhe e pret pemën vërtetë, – sqaroi ai që zbriti.

Të ngjashme

Ska komente

Komento