Gjeli i vjeter

Nje fshatar bleu nje gjel te ri per kotecin e e tij,,
Gjeli ii vjeter e paralajmeroi:
– Mund te zgjedhesh cilen pule te duash pervec Kuqalashes,ajo eshte imja..
Me krenari gjeli i ri u pergjigj:
– Ska gjera te tilla ketu,i dua te gjitha!!
– Atehere do bejme gare i tha gjeli i vjeter,do vrapojme deri tek ajo truma e plehut,dhe kush arrin i pari do te mari te gjitha pulat
Te dy gjelat filluan te vraponin,gjeli i vjeter filloi te rendi me vrap para,gjeli i ri po e ndiqte nga pas e gati po afrohej gjelit te vjeter
Papritur degjohet nje krisme cifteje dhe gjeli i ri mbeti i vdekur,
Fshatari vuri ciften ne krahe dhe filloi te murmuriste:
– E cuditeshme,gjel­i i trete pederas brenda kesaj jave…!!!

Të ngjashme

Ska komente

Komento