Category

Nastradini

Nuk është nëna këtu

Një lypës trokiti në derën e Nastradinit. Kërkonte bukë ai. Nastradini ngau te e ëma që ishte brenda dhe i tregoi. Nëna tha: — Biro, i thuaj lypsit: nuk është…

Më Shumë

Nastradini i hidhëruar

Nastradini njëherë u hidhërua shumë në gomarin e vet të padëgjueshëm dhe urdhëroi të birin: — Ketij gomari mos i jep të hajë, as të pijë! Le të ngordhë ky,…

Më Shumë

I lumi unë?

Nastradinit i humbi gomari dhe ai duke e kërkuar, sa mund bërtiste: i lumi unë, i lumi unë! Njerëzit e dëgjonin me habi. Dikur e pyetën, përse thotë këtë që…

Më Shumë

Në ajër të pastër!

Doli Nastradini jashtë qytetit, në varreza, dhe po shëtiste, por kur i pa tek vinin disa kalorës, u fsheh në kaçuba. Ata kur u afruan, e zbuluan ku ishte, dhe…

Më Shumë

Sa këmbë ka gomari?

Nastradini hipur në gomar Takohet me një udhëtar Me hoxhën u mahit udhëtari E pyeti sa këmbë ka gomari. Nastradini zbriti ia numëroi Pastaj me zë atij i tregoi -Unë…

Më Shumë

Nje nate gruaja

Nje nate gruaja u zu me nastradinin. I dha te shtyre dhe e rrokullisi neper shkalle. Komshia e ndjeu zhurmen dhe te nesermen e pyeti nastradinin. – C’qe gjithe ajo…

Më Shumë

Tallja me Nastradinin

Disa të rinj e panë Nastradinin që ishte mbështetur tek stalla e gomarëve dhe donin ta tallnin. Njëri më i shkathët i thotë: – “Ku je o Nastradin, baba i…

Më Shumë

Nastradinin e rreh gruaja

Një nate gruaja e Nastradinit pasi mërzitet shume zen dhe e rreh paq bashkëshortin e saj. Komshiu e ndjeu zhurmën dhe të nesërmen e pyet: – Çfarë ishte gjithë ajo…

Më Shumë