Category

Nastradini

I THATË NË SHI

Dikush ftoi Nastradinin të gjuanin së bashku por i dha një kalë që ishte shumë i ngadaltë. Nastradini nuk tha asgjë. Shumë shpejt gjahtarët e lanë shumë pas dhe nuk…

Më Shumë

Mesi dhe yjet e Botes

Ishte njehere nastradin dhe ishte me i zgjuari i fashatit.Ata fshatatret i thone ku eshte mezi i botes dhe sa yje ka bota?nastradini i thote-:do takohemi ne filan vend.Te nesermen…

Më Shumë

Devetë fluturuese

Njëherë Nasradin Hoxha mbante ders në xhami dhe tha: “Ta falënderojmë Zotin që nuk u ka dhënë flatra (krahë) deveve!” Të pranishmit e pyetën me habi të madhe: “Si të…

Më Shumë

Fiku

Një herë një pasanik e ftoi për bukë Nasradin Hoxhën. Shërbyesit e tij sollën shumë enë me ushqime të ndryshme në sofër, mirëpo nuk sollën edhe fik. Nikoqiri e luti…

Më Shumë

Mësimi i arabishtes

Një shok i Nasradin Hoxhës donte ta mësonte gjuhën arabe. Hoxha me një mendjelehtësi iu paraqit atij si mësues edhe pse as ai nuk e njihte shumë mirë arabishten. Kur…

Më Shumë

Toka rrokulliset

Një ditë një njeri e pyeti hoxhën: “Si ndodh që në mëngjes të gjithë njerëzit zgjohen nga gjumi dhe shkojnë në drejtime të ndryshme?” Text Box: “Shumë thjesht”, ia priti…

Më Shumë

Vizita e sulltanit

Dikur më herët ka ndodhur një ngjarje shumë e madhe: Sulltani (mbreti) dëshironte të vinte personalisht në qytetin e Nasradin Hoxhës. Hoxha nuk ishte i sigurt se si duhej të…

Më Shumë

Te mullisi

Njëherë Nasradini e çoi një thes drith në mulli për ta bluajtur. Meqë atë kohë aty s’ishte askush i pranishëm, Nasradini e shfrytëzoi rastin e përshtatshëm dhe e mbushi thesin…

Më Shumë

Vëllai më i vjetër

Kur Nasradin Hoxha ishte akoma fëmijë, një i rritur e pyeti atë: “Kush është më i madh, ti apo vëllai yt?” Nasradini u kujtua pak dhe u përgjigj: “Vitin e…

Më Shumë

Shakaja para vdekjes

Nasradini para vdekjes la nje shaka, Gruas iu drejtua dhe keshtu i tha: Nasradini: Degjo, moj grua, keshtu me lot ne sy nuk mundem te shikoj ty, andaj shko vishu…

Më Shumë