Babi, çfarë është politika?

– Hmm, ndëgjo me babin, kështu është: unë jam pronar dhe shtylla e shtëpisë sonë, që d.t.th. unë jam kapitalizmi; mamaja e rregullon shtëpinë, d.t.th. ajo është administrator ose qeveria; pastruesja jonë punon shumë, për pak para dhe ajo është klasa punëtore; ti, djali babit je populli i thjeshtë, ndërsa vllai jot më i vogël është e ardhmja.

– Eee babi, tani e di se çfarë është politika

– Hë, ma thuaj të keqen babi…

– Derisa kapitalizmi e “punon” klasën punëtore, qeveria flen, populli injorohet, ndërsa e ardhmja e ka m*t punën!

Të ngjashme

Ska komente

Komento