Ankesa e kafsheve

Nje grup kafshesh te pakenaqura nga pamja tyre e jashtme, vendosin te protestojne dhe per kete qellim dergojne nje delegacion qe te diskutojne me Zotin. Delegacioni i perbere nga nje xhirafe, nje elefant dhe nje pule arrin ne parajse. Me ne fund pas nje pritje te gjate, e para hyn xhirafa.

Zoti:
– E dashur xhirafe ç’te solli gjer ketu?
– O Zot, ndjehem kaq e shemtuar me kete qafe te gjate, me vjen shume turp, nuk mund ta ndryshonit pamjen time te jashtme?

– Krijese mosmirenjohese, si guxon te vesh ne dyshim punen e zotit!? Une kam studjuar para se te te krijoja, ti je perfeksioni. Shikoje mire veten dhe arsyeto: ajo qafe e gjate te sherben per te ngrene ushqimin me te zgjedhur dhe per te thithur ajrin me te paster.

– Ke te drejte o Zot nuk me kishte shkuar mendja, sa budallaqe qe u tregova. Xhirafa del e kenaqur dhe futet elefanti.

Zoti.
– Edhe ti ketu, mos me thuaj qe ke ardhur per tu ankuar?!!

– O Zot si eshte e mundur qe une duhet te kem nje hunde kaq te gjate dhe veshet kaq te medhenj?

– Mosmirenjohes!! Ti je simboli i perfeksionit, veshet te sherbejne qe te freskohesh kur eshte vape dhe me ate hunde mund te pish pa u pekulur. Te tjeret cfare nuk do te jepnin te kishin ate qe ke ti.

IK tani dhe te vije turp!
Elefanti del i kenaqur dhe perpara i del pula gjithe nerva:

– Pa ma sqaroni mu i çik, ne erdhem ketu per tu ankuar e per tu zbukuruar kurse ju na dilkeni gjith qejf dhe te kenaqur?

Xhirafa:
– Sigurisht, nuk e shikon qe une jam perfekte? Mund te ha ushqimin me te mire dhe te thith ajrin me te paster; do te te pelqente te ishe si une e!!

Elefanti:
– Edhe une, nuk e sheh sa i bukur qe jam, jam kafshe me kondicioner, mund te freskohem kur ben vape dhe mund te pij pa u bere pis, do te te pelqente te ishe si une e!!
pula degjoi dhe gjithe nerva futet tek Zoti.

Zoti:
– Edhe ti moj mosmirenjohese ke ardhur per tu ankuar?!! Ti je perfekte……
– Degjo, mos u lodh kot. O vezen me te vogel, o b…. me te modhe!

Të ngjashme

Ska komente

Komento