RSS
 

Mëkati

13 Jul

- Kam bërë një mëkat e dua të rrëfehem, – i tha Avidi priftit.
– Hë, bir, rrëfehu se do të falen mëkatet!
– U njoha me një vajzë fantastike. E ftova për kafe dhe ajo nuk kundërshtoi…
– Vazhdo i bekuar, deri këtu nuk ka mëkat.
– Pimë një kafe dhe bëmë një xhiro në parkun e qytetit…
– Përsëri nuk ka mëkat.
– Pastaj ajo më ftoi në shtëpinë. Prindërit e saj ishin në një darkë dhe ajo më propozoi të bënim dashuri…
– Nuk ka ndonjë mëkat, i bekuar.
– Por sapo filluam, erdhën prindërit e saj, e unë mezi arrita të largohem.
– Ah, ky po. Ky është mëkat! Prindërit e saj paskan bërë mëkat të madh, prandaj duhet të vijnë të rrëfehen.

 
 

Arritja e qëllimit

13 Jul

Një punonjës shërbimi po lante makinën e bosit. Ndërkohë, aty paraqitet një i panjohur me një zarf.
– Ju lutem t’ja jepni zotërisë këtë letër! Është pak urgjente. Ai la punën dhe menjëherë ia dha bosit letrën. Ai e hapi dhe lexoi:
“Në realizofsha qëllimin, mirë. Në mos do bëj një përpjekje tjetër!”.
– Ç’do të thotë kjo? — u habit ai.
— Ma thirr atë që ta dha.
Shërbëtori doli, por u kthye shpejt.
– E kishte realizuar qëllimin. Ai mori makinën tuaj.

 
 

Ushtari ne lufte

13 Jul

Një ushtar humb gishtin dhe fillon të bërtasë.

Komandanti i tij gjendet afër dhe i thotë: Duhet të vijë turp, vetëm një gisht ke humbur dhe po bërtet aq shumë.

A e sheh atë ushtarin e ka humbur kokën dhe nuk bërtet!

 

Një çift në parajsë…

12 Jul

Pas pak kohesh vdes edhe bashkëshortja dhe shkon edhe ajo ne parajse. Bashkëshortja, sapo e sheh i hidhet ne qafe duke i thënë, “përsëri bashke i dashur”!
“Eh, jo i thotë burri, edhe ne kishe prifti na tha: Derisa vdekja t’ju ndajë…”

 
 

Pijaneci

12 Jul

Koleci pinte vazhdimisht. Iu lutën që ta linte atë të shkretë. Ai bëri sikur i dëgjoi për disa ditë, por përsëri u kthye në të tijën. Atëherë njëri nga shokët vendosë që ta trembi. E kishte zënë gjumi në kafen e tij të zakonshme. Kur zgjohet dëgjon ca zëra të çuditshëm. Ku jam këtu? — foli si me vete Koleci.
Ke ardhur në botën e këtejme, – i flet shoku me zë të çjerrë.
Dreq o punë! Qysh kur paskam ardhur këtej?
Ka nja tre ditë.
Po ti ke shumë?
– Një vit plot.
– Meqë qenke si i shtëpisë këtu, a më tregon se ku ka ndonjë pijetore, sa të lagu pak fytin…

 
 

Pasqyra ngaterrese

12 Jul

Një fshatar zbret në qytet, pasi shet ca gjëra, blen një pasqyrë të madhe dhe e sjell në shtëpi. Shikon e shoqja për herë të parë veten në pasqyrë dhe tmerrohet. 

– Kuku, ç’më ka gjetë! Paska pru burri, një grua tjetër në shtëpi.

Dëgjon e vjehrra dhe e pyet se ç’kishte ndodhur. Kur ajo i tregon arsyen, shikon e vjehrra veten dhe i thotë:
– Hiç mos u ban marak. Qënka plakë e nuk u dashka gja.

 
 

Tafa ne Rome

12 Jul

Tafa shkoi për here te pare ne Rome, për te vizituar sallonin e bujqësisë. Ne kohen e drekës, afrohet tek një vend ku bëheshin ushqime te shpejta.

-A dëshironi një hot-dog?- e pyet shitësi.

– Po,- përgjigjet Tafa.

Paguan, e merr ushqimin dhe pyet shitësin:

– Si përkthehet: “hot-dog”?

– “Qen i nxehte”, – i thotë ai.

Tafa shikon me fytyre te prishur sandviçin e gjate e te skuqur midis fetave te bukës dhe i thotë shitësit:

-Po ti nuk gjete ndonjë pjese tjetër te qenit, po me dhe këtë?!

 
 

Riparuesi i kompjuterëve të prishur

11 Jul

Hyn brenda dhe pasi shpjegon se ç’i kishte ndodhur, lë kompjuterin në duart e riparuesit, duke i thënë: “Pra, ta lë në dorën tënde me mirëbesim?”.
Riparuesi që i kthehet: “As mos u shqetësoni fare. Kam gjithë karrierën që merrem me kompjuterë të prishur…”.
“Po sa keni rregulluar deri tani?”, e pyet zotëria. “Ky shpresoj të jetë i dyti!”, përgjigjet riparuesi i kompjuterëve.

 
 

Borxhi

10 Jul

- Çfarë ke qe po qan, e pyet ai te shoqen
– Nesër duhet qe t’i kthej një mikeshës time paratë qe i kam marre borxh, por nuk kam qe t’ia shlyej
Menjëherë burri merr telefonin dhe i bie numrit te shoqes dhe i thotë qe nesër nuk t’i japim dot paratë se nuk kemi. Me pas ai i kthehet se shoqes:
– Tani fli ti, se do te rrije ajo tjetra zgjuar.

 
 

Ndreka

10 Jul

Mjeku, takoi në rrugë Ndrekën, një pacientin e tij, e meqë ishte nga fshati nuk mundi të rrijë pa e thirrë:
– Pse nuk po më flet o Ndrekë?
– Më fal doktor, po mendova se të ka mbetë hatri se kam kohë që nuk jam ba i sëmurë.